U Rovinju započeo 41. provincijski kapitul Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

U ponedjeljak 15. lipnja 2020., okupljanjem braće u samostanu sv. Franje u Rovinju te zazivom Duha Svetoga započeo je 41. provincijski kapitul. Kapitul će trajati do petka, 19. lipnja 2020.

Sabrano je četrdesetak braće koja će na kapitulu razmišljati, razgovarati i donositi odluke za budućnost naše provincijske zajednice.

U franjevačkoj tradiciji kapituli su, osim bratskoga druženja i zajedništva, uvijek bili milosni trenuci ne samo za sagledavanje trenutnog stanja, nego i prigoda za riječ o popravku i porastu franjevačkog bratstva, a uz to i trajna obveza za nove odluke, izazove i pothvate.

Opisujući zadaću provincijskog kapitula, Generalne konstitucije jasno kažu da je njegova zadaća:

ispitati sadašnje stanje života i djelatnosti braće u provinciji;

tražiti i predlagati prikladna sredstva za provincijski porast i popravak;

raspravljati o novim pothvatima i poslovima veće važnosti i zajedničkim dogovorom donositi odluke i vršiti izbore;

donositi partikularne provincijske statute.

Pozivamo svu braću i sve naše vjernike da se uključe u molitvu za plodonosnost ovoga našega susreta. Neka nam naši zaštitinici, sveti Ćiril i Metod, izmole kod Gospodina milostan i djelotvoran rad te mudrost i vjeru u svim odlukama, navodi se na stranicama provincije.

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.