Četvrtak, 25 travnja, 2024
Novosti

Svim vjernicima Porečke i Pulske biskupije

            Pozivamo sve vjernike Porečke i Pulske biskupije da svoje usrdne molitve danomice upućuju nebeskom Ocu da nas sačuva od svakoga zla i od ove prijeteće epidemije koronavirusa.

Danas, u petak, 27. ožujka 2020. godine u 18,00 sati, pozivamo sve vjernike da se ujedine u molitvi s cijelom Crkvom i pridruže Papi Franji, posredstvom medija, koji će ispred bazilike svetog Petra, pred praznim trgom, predvoditi molitvu, čitanje Riječi Božje, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i udijeliti blagoslov „Urbi et Orbi“ u ovim teškim trenutcima zaraze koronavirusom. 

Crkva daje mogućnost primanja potpunog oprosta svim zaraženim bolesnicima, zdravstvenim radnicima i svima koji se za bolesne brinu, ili su na bilo koji način s njima povezani.

Za dobivanje potpunog oprosta, bolesnici, oni koji su u izolaciji, rodbina, zdravstveni radnici i oni koji su neposredno izloženi od opasnosti zaraze, jer se brinu za oboljele, moći će jednostavno izmoliti Vjerovanje, Oče naš i jednu marijansku molitvu.

Ostali, koji nisu u neposrednoj opasnosti, moći će posjetiti Presveto Otajstvo, čitati Sveto Pismo barem pola sata, sudjelovati na euharistijskom klanjanju, izmoliti Krunicu, Križni put, Krunicu Božjega milosrđa, moleći Boga za zaustavljanje epidemije.

Potpuni oprost može dobiti i vjernik koji u trenutku smrti ne može primiti sakrament bolesničkog pomazanja i pričesti.  

            Današnju najavljenu molitvu s blagoslovom iz Rima, s Trga svetog Petra, prenosit će Mondovizija putem kanala Vatican News, HKR, HTV1, HR1 i Laudato.

Najave