Javljamo svim vjernicima Porečke i Pulske biskupije, prijateljima i znancima da je vlč. Marcel Lakoseljac, umirovljeni svećenik, osnažen sakramentima, blago u Gospodinu preminuo 5. siječnja 2020. godine, u Svećeničkom domu u Puli u 87. godini života.

Misa za pokojnika bit će u utorak, 7. siječnja 2020. godine, u 15 sati, u župnoj crkvi u Motovunskim Novakima, a nakon toga sprovod na mjesnom groblju.

Poštovanog pokojnika preporučamo u spomen i molitve.

Počivao u miru Božjem!

Biskupi i svećenici

Porečke i Pulske biskupije

 

 

Vlč. Marcel Lakoseljac, rođen je u selu Lakoseljci, u Pazinskom dekanatu, 22. svibnja 1933. godine od oca Antuna i majke Josipe rođene Sinčić.

Za svećenika je zaređen u Pazinu, 12. listopada 1958. godine. Slijedeće godine preuzima službu župnika u župama Labinskog dekanata Sveti Martin (Martinski) i Šumber. U srpnju 1965. biva premješten u župe Svetvinčenat i Juršići gdje ostaje 20 godina. Kraće vrijeme, od rujna 1984. do kraja siječnja 1985. upravljao je, excurrendo iz Vrsara, župom Fuškulin.

Od 1985. do 1991. godine bio je pastoralni suradnik, župni vikar u župama Umag, Petrovija i Savudrija.

Godine 1991. započeo je svoje misionarsko djelovanje u Nadbiskupiji Skadar u Albaniji. Po povratku se nastanio u Umagu gdje je od 2008. do umirovljenja obnašao službu župnoga vikara.

Umirovljen je 2017. godine, a posljednji period života proveo je u Svećeničkom domu Betanija u Puli, rado pomažući, sukladno mogućnostima, u Župi sv. Pavla apostola koja se nalazi nadomak Svećeničkog doma.

Nakon kratke i teške bolesti, osnažen sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo u jutarnjim satima, u nedjelju, 5. siječnja 2020. godine, u Svećeničkom domu u Puli u 87. godini života.

(G. Krizman)

 

 

 

Najave i obavijesti

Ponedjeljak: 28 Ruj 2020
Laniška misa za VII. obljetnicu beatifikacije
Utorak: 29 Ruj 2020
Biskup Milovan u Samostanu sv. Mihovila nad Limom
Utorak: 29 Ruj 2020
Blagdan sv. Mihovila u Žminju

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.