Četvrtak, 28 ožujka, 2024
Novosti

Pripremljeno 50 000 maslinovih grančica za misije

Ove godine, obilježila se 45-a godišnjica od pokretanja misijske akcije Maslinova grančica – moj dar za misije. Akcija se organizirala za nedjelju Cvjetnice, s ciljem da se povežu župne zajednice uz more, gdje uspijevaju masline i one u unutrašnjosti, u koje se šalju grančice.

Grančice će se nuditi vjernicima uz dobrovoljni prilog za misije, a prikupljena novčana sredstva, namijenjena su za potrebe djece u siromašnim zemljama: za školovanje i gradnju škola, za gladnu i bolesnu djecu, za brigu za siročad itd. Mnoge župe naše Biskupije, odazvale su se i dale svoj doprinos, ovoj hvale vrijednoj akciji:

Umaško – oprtaljski  dekanat, sa župnikom vlč. Josipom  Grpcem ( Umag i Murine ),a uključile su se pojedine obitelji, članovi župne zajednice, te molitvena zajednica „ Bog je ljubav „

Vlč. Carlos Arturo Fonseca, župnik Kršeta, Materade i Petrovije, sudjelovao je sa svojim župljanima i prikupio lijepi broj grančica.

Vlč. Benjamin Petrović, župnik Marije na Krasu, Kaštela i Zambratije, uvijek, pa i ovaj puta, rado se angažirao u akciji. Osim umaško-oprtaljskog dekanata, uključio se i vodnjanski dekanat, sa župnikom Barbana, vlč. Bernardom Jurjevićem, te labinski dekanat s vlč.Dariuszom iz sv. Lovreča Labinskog, te vlč. Blaž Bošnjaković, župnik Donjeg Labina u zajedništvu sa vlč. Mirkom Vukšićem, župnikom Gornjeg Labina i ravnateljem PMD-a, Porečke i Pulske biskupije. Ekipe iz Labina, Plomina i Raše, sakupljale su grančice na terenu u maslinicima. Broj prikupljenih grančica iz godine u godinu raste, pa je ove godine dosegao 50 000 kom., koje su u ponedjeljak, 8.travnja, transportirane u Riječku nadbiskupiju.

Neka Gospodin blagoslovi sve one, koji su uložili trud, vrijeme i ljubav, za najsiromašnije. (vlč. M. V.)

 

    

 

 

Najave