Srijeda, 24 travnja, 2024
Novosti

Pulska ekipa “Katedrala” sudjelovala na završnici Katoličke malonogometne lige u Hrvata

Po završetku ovogodišnje sezona 2017./2018. KMNL ”Blaženi Miroslav Bulešić” u Porečkoj i Pulskoj biskupiji pobjednik je bila ekipa Župe Uznesenja BDM iz Pule, poznatija i pod nazivom „Katedrala“, koja je nastupila na nacionalnoj završnici u Osijeku.

 

 

 

 

Na fotografiji s lijeva na desno stoje: David Barišić, Toni Zrno, Antonio Vranaričić i Mate Jadreško. 

Na fotografiji čuče s lijeva na desno: Šimun Severović, Aleksandar Kostić i Dario Trupina

 

            Ovogodišnja se završnica KMNL-a održavala od 7. do 10. lipnja 2018. godine u Osijeku. Na završnici je sudjelovalo 12 ekipa iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Natjecanje se odvijalo u dvije dvorane: Jug 2 i Zrinjevac.

Natjecanje je i službeno otvoreno u osječkom vikarijatu, gdje su se ekipe okupile i dobile sve potrebne informacije oko završnice. Kratak je program u vikarijatu započeo molitvom i minutom šutnje za tragično preminuloga Matiju Capara, koji je izgubio život u prometnoj nesreći, a bio je voditelj lige u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Natjecanje je otvorio Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uz kratki govor te blagoslov.

Naš je predstavnik grupnu fazu natjecanja igrao u petak (8. lipnja) u dvorani Jug 2. Skupinu su D činile ekipa  iz Zadarske nadbiskupije, Porečke i Pulske biskupije te Mostarsk-duvanjske nadbiskupije. Naša je ekipa u sportskome dijelu natjecanja imala malu nesreću. Prije samoga odlaska na završnicu odustalo nam je troje igrača te smo na završnicu došli sa šestoricom. U prvoj smo utakmic, pri vodstvu od 2:0, izgubili jednoga igrača radi povrede skočnoga zgloba, da bi se, na našu nesreću, i pri vodstvu od 3:2, ozlijedio još jedan igrač. Na kraju smo utakmicu izgubili 4:3, a zbog povrede dvaju igrača nismo mogli igrati posljenju utakmcu u skupini protiv Zadarske nadbiskupije

 

 

Dvorana Jug 2

           

Nakon razigravanja po skupinama program se nastavio u Višnjevcu, gdje je bila organizirana duhovna obnova, a predvodio ju je vlč. Ivan Begović te ručak uz prigodan program, gdje su se ekipe natjecale u kuhanju fiš-paprikaša. Ostatak se turiraodigrao u dvorani Zrinjevac, a finalisti su bili Zadarska nadbiskupija i Mostarska biskupija te je ovogodišnji pobjednik Mostarska biskupija (2:1).

 

Pobjednik je ekipa iz Župe Stolac u crnim dresovima

Nakon završetka natjecanja u nedjelju je održana sveta misa u konkatedrali u Osijeku, gdje su podijeljene nagrade najboljim pojedincima i ekipama. Također, sve su ekipe dobile Zahvalu. Nakon svete mise oprostili smo se od domaćina te smo se u Pulu vratili u kasnim večernjim satima.

Ekipa ispred konkatedrale

Naša je ekipa tijekom KMNL-a bila smještena Župi sv. Josip Radnik, a domaćin nam je bio vlč. Vladimir Delić gdje su nas više nego ugodno ugostili. Ovim putem im također zahvaljujemo.

 

Crkva sv. Josipa Radnika u Osijeku

           

Prijave za sezonu 2018./2019. KMNL ”blaženi Miroslav Bulešić” su u tijeku, a prijaviti se možete voditelju lige Mati Jadrešku na telefon 097/7540507!

Mate Jadreško, voditelj KMNL “Blaženi Miroslav Bulešić” za Porečku i Pulsku biksupiju 

Najave