Petak, 29 ožujka, 2024
Novosti

Ususret Misijskoj nedjelji

Prenosimo dopis biskupijskog ravnatelja Papinskih misijskih djela vlč. Mirka Vukšića:

Dragi Misijski suradnici i simpatizeri u Porečkoj i Pulskoj biskupije!

Sljedeću nedjelju, 23. listopada Crkva slavi 90. Svjetski dan misija – Misijsku nedjelju.

Misije nisu samo stvar misionara i misionarki u misijskim zemljama Afrike, Azije, Amerike, Oceanije, nego su i zadaća nas u domovini. Misije su živa povezanost molitve, darivanja i primanja između misijskih postaja u dalekom svijetu i naših župnih zajednica.

Misionari žive od nas, a mi od njih. Mi živimo od njihova svjedočenja vjere, koje dolazi do punog izražaja u njihovu radu. Oni žive od našeg svjedočenja vjere, koje se izražava po našem zanimanju za misije.

Na Svjetski dan misija molimo i darujmo za sve misije i misionare diljem svijeta.

Obzirom, da su župnici Porečke i Pulske biskupije obaviješteni o Misijskoj nedjelji, stoga, koristim priliku da pozovem također i sve župne animatore i simpatizere u našoj biskupiji, da animiraju svoje župne zajednice u dogovoru sa svojim župnicima i u Misijskom tjednu od 17. – 23. listopada organiziraju neka događanja.

Evo nekoliko prijedloga:

– U jednom ili više dana u Misijskom tjednu može se moliti Misijska krunica (Mogu je predvoditi djeca, mladi ili neka druga grupa).

– Klanjanje pred Presvetim

– Organizirati kavu izložbu o misijama i našim misionarima…( napraviti panoe )

– Pripremiti igrokaz ili video prikaz o misionarima

– Na Misijsku nedjelju, 23.10. osim milostinje koja se te nedjelje prikuplja, može se napraviti izložbeni i prodajni štand ( misijski materijali, kolači….).

Molim vas, da sve vaše aktivnosti popratite i slikom, te nam što prije dostavite, kako bismo ih pravovremeno poslali Nacionalnom uredu.

e-mail: ravnateljpmdppb@gmail.com

Unaprijed Vam zahvaljujem!

Biskupijski ravnatelj PMD-a

vlč. Mirko Vukšić

Najave