Četvrtak, 25 travnja, 2024
Novosti

Mnoštvo događanja do kraja rujna

Cerovlje, nedjelja, 25. rujna 2016. Dijamantni jubilej vlč. Marijana Pamića

Vlč. Marijan Pamić proslavit će svoj dijamantni svećenički jubilej u nedjelju, 25. rujna 2016. misnim slavljem u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Cerovlju.

Pula, nedjelja, 25. rujna 2016. Završetak Jerihonskog bdijenja

U nedjelju, 25. rujna, misnim slavljem u 19 sati završit će u pulskoj crkvi Misericordia (pored glavne pošte) Jerihonsko bdijenje. Riječ je o inicijativi sedmodnevnog 24-satnog klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je ove godine organizirano sa nakanom za mir u svijetu.

Fažana, ponedjeljak, 26. rujna 2016. Proslava blagdana sv. Kuzme i Damjana

Blagdan sv. Kuzme i Damjana u Fažani proslavit će se svečanim misnim slavljem u ponedjeljak, 26. rujna u 18 sati. Misu predvodi vlč. Joško Listeš.

Dan ranije, u nedjelju, 25. rujna,  misno slavlje s blagoslovom restauriranog oltara, s početkom u 10.30 sati predvodi biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Više o sadržajima Dana fažanske župe možete pročitati ovdje: http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/kalendar-dogadjanja/icalrepeat.detail/2016/09/26/484/-/dani-fazanske-zupe.html

Osim u Fažani, sv. Kuzma i Damjan, na području naše biskupije slave se još i u Kašteliru i Kršikli.

Pula, utorak, 27. rujna 2016. Misa povodom Dana policije

Misno slavlje povodom Dana policije i ove će se godine tradicionalno održati u crkvi Gospe od Mora na Stoji. Misno slavlje u utorak, 26. rujna, s početkom u 9.45 predvodit će kapelan pri Policijskoj upravi istarskoj vlč. mr. Ilija Jakovljević.

Pula, utorak, 27. rujna 2016. Proslava blagdana sv. Vinka Paulskog       

Sestre milosrdnice, kao i svake godine središnju proslavu blagdana utemeljitelja svog Reda sestara milosrdnica, sv. Vinka Paulskog, slave u utorak, 27. rujna, u pulskoj crkvi sv. Pavla na Vidikovcu. Misno slavlje s početkom u 18 sati predvodit će p. Đuro Hontić, župnik i gvardijan pulske župe i samostana sv. Ivana Krstitelja. Blagdanu prethodi dvodnevna duhovna priprava, na istom mjestu, u nedjelju i ponedjeljak s početkom u 19 sati.   


Pula, srijeda, 28. rujna 2016. Obilježavanje treće obljetnice beatifikacije bl.  Miroslava Bulešića

U srijedu, 28. rujna 2016., treća obljetnica beatifikacije bl. Miroslava Bulešića bit će obilježena svečanim misnom slavljem koje će u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina, s početkom u 19 sati, predvoditi porečki i pulski ordinarij mons. Dražen Kutleša.

Relikvije će u pulsku prvostolnicu biti donesene u nedjelju, 25. rujna, na početku mise za puk u 10:30 sati, te će biti izložene za javno štovanje naredna dva dana do obljetnice, u ponedjeljak i utorak, na večernjem misnom slavlju u 19 sati.

Pula, srijeda, 28. rujna 2016. Predstavljanje knjige „Franjevci konventualci u Istri (1559. – 1827.)“

Državni arhiv u Pazinu poziva na predstavljanje izdanja Franjevci konventualci u Istri (1559. – 1827.).

Knjigu će predstaviti Ljudevit Anton Maračić, Stipan Trogrlić, Elvis Orbanić, Đuro Vuradin. Glazbeni ugođaj: Fabio Jurić, violoncello.

Predstavljanje će se održati u srijedu 28. rujna 2016. u 20,00 sati u samostanu sv. Franje u Puli.

Pula, srijeda, 28. rujna 2016. Međunarodna inicijativa „Iskra Milosrđa“ i u Hrvatskoj  

Molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama gradova svijeta, u okviru Međunarodne inicijative „Iskra Milosrđa“, održat će se i ove godine u srijedu, 28. rujna u 15 sati. Molitva će se održati u Dubrovniku (pred crkvom sv. Vlaha), u Puli (Trg Portarata), u Splitu (na dvije lokacije: Sustipan te pred Klinikom za ženske bolesti i porode u okviru inicijative „40 dana za život“ koja započinje upravo toga dana), Solinu (pred crkvom Gospe od Otoka) i u Zagrebu (Kamenita Vrata).

Molitvu, u ovoj Godini milosrđa, u Hrvatskoj organizira Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa.

Četvrtak, 29. rujna 2016. Proslava blagdana sv. Mihovila

U četvrtak, 29. rujna Crkva slavi sv. Mihovil arkanđela. Sv. Mihovil se na području Porečke i Pulske biksupije slavi u Borutu, Mugebi, Novoj Vasi nad Mirnom, Pazu, Pazinskim Novakima, Šterni, Zamasku te u Žminju. U Žminju se toga dana, tradicionalno, na misi poldanici u 11 sati okupe svi svećenici rodom sa Žminjštine.

Najave