Petak, 26 travnja, 2024
Novosti

Najava: Obilježavanje 70. obljetnice mučeništva bl. Francesca Bonifacia

U subotu, 10. rujna 2016. godine u Krasici će biti obilježena 70. obljetnica mučeništva svećenika mučenika bl. Don Francesca Bonifacia.

Misno slavlje u župnoj crkvi u Krasici, s početkom u 11 sati predvodit će porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša. Nakon mise bit će blagoslovljen spomenik na mjestu uhićenja blaženog don Francesca.

Obilježavanju obljetnice će prethoditi trodnevnica s raznovrsnim događanjima.

U srijedu, 7. rujna 2016. u 19:00, u Grožnjanu, u župnoj crkvi bit će predstavljanje knjige: “Blaženi Francesco Bonifacio – svećenik i mučenik”. Priređivači knjige su Mario Ravalico i vlč. Ilija Jakovljević.

U četvrtak, 8. rujna 2016. u 19:00, u Krasici, u župnoj crkvi bit će sv. misa i klanjanje, predvodi mons. Ivan Milovan, biskup u miru.

U petak, 9. rujna 2016. u 19:00, također u Krasici, u župnoj crkvi predvodit će mons. Eugenio Ravignani, biskup u miru iz Trsta.

S obzirom na to da je don Francesco rođen u Piranu (u Sloveniji), djelovao u Krasici (danas u Hrvatskoj), a proces beatifikacije vođen je u Tršćanskoj biskupiji, u prigodi 70. obljetnice mučeništva:

–              U katedrali sv. Justa u Trstu u nedjelju, 11. rujna, u 19 sati, misno slavlje predvodit će nadbiskup mons. Giampaolo Crepaldi, biskup Tršćanske biskupije;

–              U Piranu, u župnoj crkvi, u ponedjeljak, 12. rujna, u 19 sati misno slavlje predvodi koparski biskup mons. Juraj Bizjak. Tom će prigodom biti otkrivena i blagoslovljena mramorna ploča u znak sjećanja na krštenje bl. Francesca Bonifacia.

Najave