U subotu, 10. rujna 2016. godine u Krasici će biti obilježena 70. obljetnica mučeništva svećenika mučenika bl. Don Francesca Bonifacia.

Misno slavlje u župnoj crkvi u Krasici, s početkom u 11 sati predvodit će porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša. Nakon mise bit će blagoslovljen spomenik na mjestu uhićenja blaženog don Francesca.

Obilježavanju obljetnice će prethoditi trodnevnica s raznovrsnim događanjima.

U srijedu, 7. rujna 2016. u 19:00, u Grožnjanu, u župnoj crkvi bit će predstavljanje knjige: "Blaženi Francesco Bonifacio - svećenik i mučenik". Priređivači knjige su Mario Ravalico i vlč. Ilija Jakovljević.

U četvrtak, 8. rujna 2016. u 19:00, u Krasici, u župnoj crkvi bit će sv. misa i klanjanje, predvodi mons. Ivan Milovan, biskup u miru.

U petak, 9. rujna 2016. u 19:00, također u Krasici, u župnoj crkvi predvodit će mons. Eugenio Ravignani, biskup u miru iz Trsta.

S obzirom na to da je don Francesco rođen u Piranu (u Sloveniji), djelovao u Krasici (danas u Hrvatskoj), a proces beatifikacije vođen je u Tršćanskoj biskupiji, u prigodi 70. obljetnice mučeništva:

-              U katedrali sv. Justa u Trstu u nedjelju, 11. rujna, u 19 sati, misno slavlje predvodit će nadbiskup mons. Giampaolo Crepaldi, biskup Tršćanske biskupije;

               

-              U Piranu, u župnoj crkvi, u ponedjeljak, 12. rujna, u 19 sati misno slavlje predvodi koparski biskup mons. Juraj Bizjak. Tom će prigodom biti otkrivena i blagoslovljena mramorna ploča u znak sjećanja na krštenje bl. Francesca Bonifacia.

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.