Petak, 19 travnja, 2024
Novosti

Franjevački misionari posjetili Pulu

Sredinom lipnja od 13. do 17.,  četvorica franjevaca koji koordiniraju rad franjevačkog Centra za obuku misionara u Bruxellesu proveli su nekoliko dana u radnom posjetu Puli. Ugostio ih je p. Đuro Hontić u pulskom Samostanu sv. Ivana Krstitelja.

P. Gianfranco Sisto, p. Tomo Andrić, p. Benjamin Kabongo i p. Richard Dzierzenga u Centru za obuku franjevačkih misionara koordiniraju prilagođenu  obuku s ciljem pomaganja onima koji odlaze u misije da se lakše uklope u život u novoj kulturi,  jednom posve novom radnom okruženju koji nerijetko okuplja na jednom mjestu ljude koji dolaze iz raznih krajeva svijeta. Obuka traje 90 dana, iz tehničkih razloga, kako oni koji za dolazak u Belgiju trebaju vizu ne bi imalo poteškoća. Osim povijesti misija i misijskog djelovanja, s naglaskom na franjevačku misijsku duhovnost, kandidati uče osnove o kulturi i uzusima sredine u koju odlaze.  Grupe su uobičajeno veličine 10 do 15 osoba i koncipirane su u stilu radionica.  Centar djeluje pri franjevačkoj župi koju vodi p. Benjamin. P. Tomo je osim rada u Centru za obuku  misionara zadužen i za Hrvatsku katoličku misiju u Belgiji. Tijekom ovog posjeta Puli gosti su obišli pulske znamenitosti, Brijunsko otočje te ponešto istarske sakralne baštine, ali i odradili svoje radne sadržaje rezimiranja godišnjeg djelovanja Centra.

Razgovor sa p. Gian Francescom Sistom možete poslušati ovdje (La Parola del Signore, Radio Pula, 19-06-2016) : http://radio.hrt.hr/ep/la-parola-del-signore/166169/

Razgovor sa svim misionarima, na hrvatskom, te talijanskom i njemačkom (uz prijevod) biti će uskoro dostupan u programu i arhivi emisija na HKR. 

Najave