Subota, 20 travnja, 2024
Novosti

Donacija biskupije za koronarnu jedinicu

Donacijom Porečke i Pulske Biskupije  Općine Medulin Koronarna jedinica OB Pula dobila sofisticirane krevete, objavljeno je na konferenciji za medije u pulskoj Općoj bolnici, u četvrtak, 28. travnja 2016.

Koronarna jedinica Službe za internu medicinu Opće bolnice Pula postala je bogatija za šest sofisticiranih medicinskih kreveta za potrebe inkluzivne jedinice.

Riječ je o donaciji Općine Medulin u iznosu od 47.000 kuna i Porečke i Pulske biskupije u iznosu od 100.000 kuna.

‘Velikodušnošću Općine Medulin i Porečke i Pulske biskupije, dobili smo novce za realne potrebe, odnosno za šest novih kreveta za potrebe inkluzivne jedinice koji predstavljaju veliki značaj u reanimacijskom postupku. Time je opremljena cijela koronarna jedinica’, izjavila je Irena Hrstić sanacijska upraviteljica Opće bolnice Pula.

Kako biskup nije mogao prisustvovati konferenciji za novinare u zgradi bolnice, od donatora se obratio zamjenik načelnika Damir Demarin ispred Općine Medulin koji je naglasio kako je inicijativa za donaciju potekla od doktora Davora Zoričića koji je ujedno vijećnik u Općinskom vijeću Medulina, te dodao da će vrata pomoći za bolnicu u Općini Medulin uvijek biti otvorena.

O važnosti novih kreveta govorio je pročelnik službe dr. Dragan Trivanović koji je istaknuo da je riječ o sofisticiranim krevetima jednostavnog rukovanja, dok su sestre dodale da su novim krevetima oduševljeni kako pacijenti, tako i osoblje – pacijenti su s novim krevetima samostalno pokretljiviji te se zbog toga bolje osjećaju i naposljetku brže oporavljaju. Lakše je i osoblju jer s novim krevetima nema fizičkog rada, sve je elektronski. (tekst i foto:Doris Floričić, regionalexpress)

Najave