Subota, 20 travnja, 2024
Novosti

Završene misije u župama sv. Jurja i sv. Lucije

U subotu, 23. travnja 2016., na dan sv. Jurja, zaštitnika župe, u staropazinskoj Župi sv. Jurja i obližnjoj Župi sv. Lucije održan je sedmi dan pučkih misija. Misna slavlja u obje župe predvodio je mons. dr. Milan Šimunović.

U Župi sv. Jurja u 11 sati i a zatim u Župi sv. Lucije u 17 sati na euharistijskom slavlju homilija je bila protkana interaktivnom komunikacijom sa župljanima, pozivajući jednog po jednog na ambon pokraj sebe, tražeći od ljudi njihovo viđenje situacije u župi i dajući konkretne i praktične operativne smjernice kako poticati i provoditi pastoral u zajednici.

Pohvalio je marljivost župljana i izrazio zadovoljstvo stanjem, potaknuvši okupljene da i dalje daju svoj doprinos i aktivno budu dijelom stvarnog tijela ljudskog i crkvenog života.

Po završetku misnog slavlja druženje je, unatoč lošem vremenu, nastavljeno ispred crkve uz prigodnu  gdje je nastavljen razgovor o dojmovima stečenim tijekom tih sedmodnevnih misija.

Misije su završile u nedjelju, 24. travnja, uz podjelu sakramenta Svete Potvrde, kada je uz koncelebraciju misionara mons. dr. Šimunovića i župnika vlč. Zeca, misno slavlje predvodio mons. Ivan Milovan, biskup u miru.

Najave