Petak, 29 ožujka, 2024
Novosti

Prvi dan trodnevnice uoči sv. Maura

Prvi dan trodnevne pripreme na blagdan sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, u srijedu 18. studenog 2015.,  predvodio je vlč. Vladimir Brizić, vicekancelar Biskupije i župni vikar župe Poreč. Nakon pokorničkog bogoslužja i pojedinačne ispovijedi uslijedilo je euharistijsko slavlje. Osvrčući se na Riječ Božju vlč. Vladimir je progovorio o mučeništvu sedmorice braće sinova majke Makabejke.

Homiliju možete poslušati ovdje: https://youtu.be/85Is8QL97Zw

Sedmorica mladića ne želeći se odreći svoje vjere podnijeli su mučeništvo za vrijeme vladanja Izraelom Helenističke obitelji Seleukovića. Isto tako i naš zaštitinik sv. Mauro ostaje vjeran Gospodinu po cijenu života za vrijeme Rimskog razdoblja. Predslavitelj je usporedio ondašnja opasna vremena za vjeru sa današnjim gdje su vjernici također pred izazovima novog poganstva koje na suptilniji način stavlja u opasnost vjeru. Na kraju je pozvao sve vjernike da traže zagovor sv. Maura kako bi svi mogli po uzoru na našeg zaštitinika i sedmoricu mladića te njihovu majku, svjedočiti vjeru u ovom izazovnom vremenu.

 Molitveni susret nastavio se euharistijskim klanjanjem i molitvom pred Presvetim. Posebno se molilo za sve vukovarske žrtve i druge žrtve domovinskog rata i drugih terorističkih i ratnih stradanja u svijetu.

 Zajednička molitva zaključila se pred izloženim relikvijama sv. Maura.

(http://www.zupaporec.com)

Najave