U nedjelju, 11. listopada 2015. vlč. Ante Močibob proslavio je svoj zlatomisnički jubilej, 50. godina svećeništva. Svečano koncelebrirano misno slavlje zlatomisnik je u svojoj rodnoj župi Karojba predvodio u koncelebraciji sa kancelarom biskupije preč. Sergijem Jelenićem i mjesnim župnikom vlč. Rudijem Koracom.

 

Slavljenik se je na početku prigodne homilije prisjetio nekih zgoda iz bogoslovskih dana i početka svoje svećeničke službe, a u nastavku se osvrnuo na razne aktualnosti u Crkvi, stavivši naglasak, uz ostalo, u kontekstu nadolazeće Godine milosrđa, na različito viđenje Božjeg milosrđa u vrijeme njegovog djetinjstva i danas.  Homiliju je slavljenik završio drevnom molitvom bretonskih ribara: „Bože, pomozi mi. Moja je lađa tako malena, a more tako veliko.“

Plaketu u ime biskupije slavljeniku je predao kancelar preč. Sergije Jelenić, uputivši mu riječi zahvale za pedeset godina svećeničkog služenja. Uslijedio je prigodni govor i dar u ime rodne župe.

Na kraju se slavljeniku kao župnik domaćin, ali i kao kolega obratio vlč. Rudi Koraca koji je ujedno izrekao i slavljenikov kratki curiculum vitae.

Vlč. Ante Močibob rođen je 14. 6. 1937. godine u Karojbi gdje je pohađao i osnovnu školu. Nakon gimnazije u Pazinu bogosloviju je pohađao u Pazinu, Zagrebu i Rimu gdje je i zaređen za svećenika 10. 10. 1965. godine. Po povratku iz Rima bio je župni vikar u Porečkoj župi od 1966. do 1968., a zatim župnik vikar u pulskoj katedralnoj župi. U rujnu 1971. premješten je u župu sv. Agneze u Medulin, od kuda je do 1989. upravljao i župom Pomer. 2006. i 2007., za bolesti tadašnjeg župnika mons. Graha upravljao je i župama Ližnjan i Šišan.

Od stranih jezika aktivno se služi njemačkim, francuskim i talijanskim. Bio je više godina urednik vjerskog informativnog lista Ladonja, a još je uvijek urednik Kalendara Istarska Danica.

Slavljenik se je na kraju uz zahvale rodbini i župljanima Karojbe napose zahvalio Ivici Šuranu s kojim, kako je rekao već više godina uspješno surađuje na ažuriranju župne Internet stranice župe Medulin. U tom kontekstu treba spomenuti da je, slijedom te suradnje, vlč. Ante Močibob prvi zlatomisnik Porečke i Pulske biskupije, a vjerojatno i nešto šire, čija je zlatna misa bila prenošena streamingom on line na župnoj stranici medulinske župe.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.