Petak, 29 ožujka, 2024
CaritasNovosti

Poziv Caritasa za pomoć izbjeglicama

Iz dana u dan pratimo s neizvjesnošću i određenim strahom najnovije prilike s izbjegličkom krizom koja je zahvatila Europu. Ne tako davno i naša je Domovina bila zahvaćena ratnim pustošenjem i nepreglednim kolonama ljudi, većinom žena, djece i staraca, koji su morali bježati iz svojih kuća da bi spasili gole živote. Istra je tada širom otvorila svoje srce, svoje domove, hotele, turistička naselja i brinula se za desetke i desetke tisuća prognanika – izbjeglica, pružajući im ono najnužnije: krov nad glavom, hranu, toplu sobu, škole, bolnice i staračke domove.

I Caritas Porečke i Pulske biskupije se kroz sve te ratne godine dokazao svojom brigom i ljubavlju za potrebne, osobito po svojim volonterima, ali i svim dobrim i plemenitim ljudima koji su, i sami često u oskudici, velikodušno dijelili ono što su imali.

         Sada nas i ova velika izbjeglička kriza poziva da se, prema svojim mogućnostima, uključimo u pružanje pomoći. Potaknuti inicijativom Hrvatskog Caritasa, uključimo se za sada i prije svega u prikupljanje novčanih sredstava. Tim će sredstvima Hrvatski Caritas nabaviti hranu, konzerve, pelene, higijenski materijal izbjeglicama.

         Pozivamo sve, da se ove nedjelje, 20. rujna 2015. godine, prema svojim mogućnostima, uključe u prikupljanje novčanih sredstava u tu svrhu.

         Priloge će biti moguće dati u svim crkvama naše Biskupije ili uplatiti na:

         CARITAS POREČKE I PULSKE BISKUPIJE

         IBAN HR7124020061100753198 koji će prikupljena sredstva proslijediti  Hrvatskom Caritasu.

         Gospodin neka bude nagrada svima.

         Unaprijed zahvaljujemo i pozdravljamo

                                                                          vlč. Željko Zec, ravnatelj

                                                             Caritasa Porečke i Pulske biskupije

Najave