Petak, 19 travnja, 2024
Novosti

“Sveti Toma – Zajedno za znanje“

Puljani pohrlili u Arenu „na poziv“ sv. Tome, zaštitnika svojega Grada i Biskupije.

Zahvaljujući tom koncertu sv. Toma je ove godine na poseban način zaživio među žiteljima Pule i Istre, i to zasigurno otvara put ka dužnoj i adekvatnijoj pozornosti koju zaštitnik Pule i Pulske biskupije zaslužuje, kao što je to primjerice u Poreču za sv. Mavra, zaštitnika Poreča i Porečke biskupije, i drugim dijecezanskim sjedištima. Simbol grada – zaštitnik Pule, Sv. Toma postao je u prigodi svoje svetkovine, uz humanitarnu narav projekta, i motiv dolaska u Arenu koja je bila ispunjena velikim brojem posjetitelja, prema procjenama organizatora preko tri tisuće.

 Cilj koncerta bilo je prikupljanje financijskih sredstava za stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja. Koncert su organizirali Hrvatski katolički zbor “MI”, Grad Pula te Porečka i Pulska biskupija. 

Uz simboličnih 20 kuna koliko je iznosila cijena ulaznice, nastupili su: legendarni Oliver Dragojević, Ante Gelo, Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Bruno Krajcar i sestre Palić. Koncert je, kao svojevrsni domaćin, otvorio Bruno Krajcar, poznati istarski kantautor. Osim svojih uspješnica svi izvođači su poseban naglasak stavili, naravno na duhovne pjesme, pa se je tako, tijekom dvosatnog programa, u tom jedinstvenom povijesnom zdanju, koje je u svojoj prvotnoj namjeni svjedočilo ubojstvima kršćana pomoću zvijeri, moglo čuti glazbu vjerskog nadahnuća, mahom duhovne šansone.  (foto: Radio Pula)

Najave