Subota, 20 travnja, 2024
Novosti

Započela trodnevnica sv. Tomi ap.

U pulskoj katedrali Uznesenja BDM, je u utorak, 30. lipnja,  započela trodnevnica uoči svetkovine sv. Tome apostola, zaštitnika Pule i Pulske biskupije. Misno slavlje prvoga dana trodnevnice predvodio je vlč. Blaž Bošnjaković, župnik župe Gospe Fatimske u Labinu. Misno slavlje animirao je župni zbor iz te župe, a nakon mise su održali i kraći glazbeni program.

Na početku je sve okupljene prigodnim riječima dobrodošlice pozdravio župnik domaćin mons. Vilim Grbac, a koncelebrirao je i župni vikar katedralne župe vlč. Smokrović.

Vlč. Bošnjaković je na početku naglasio kako mu je to prvi put da predvodi misu u pulskoj katedrali, crkvi u kojoj je kao dječak često ministrirao, obzirom da je djetinjstvo proveo u susjednom naselju Veli Vrh.  U prigodnoj homiliji, spominjući starozavjetni ulomak o Sodomi i  Gomori, propovjednik je napomenuo kako vrijeme prosperiteta neminovno dovodi do oholosti, bahatosti i perverznog hedonizma, a Bog nas, preko anđela koje nam šalje, u našim prijateljima i bližnjima, želi zaštiti upravo od mogućeg samouništenja kamo takav hedonizam vodi.

Nakon misnog slavlja, zbor je, uz orguljsku pratnju Gorana Saine i pod dirigentskom palicom Ljiljane Česnik otpjevao još nekoliko pjesama iz svog repertoara, napose se istaknuvši sa pjesmom „Gospe ribara težaka“.

Najave