Četvrtak, 28 ožujka, 2024
Novosti

Plaketa Općine Ližnjan mons. Ivanu Grahu, posthumno

U srijedu, 15. travnja 2015. godine Općina Ližnjan slavila je svoj dan – godišnjicu osnutka (15. 4. 1993.) Poziv za svečanu sjednicu, koja je održana u prostorima zgrade Zajednice Talijana u Šišanu, dobio je i porečki i pulski biskup, mons. Dražen Kutleša.  Razlog tom pozivu bila je odluka Općinskog vijeća da se posthumno udijeli mons. Ivanu Grahu plaketa Općine Ližnjan za doprinos u razvoju općine.

Mons. Ivan Grah bio je dugo godina župnik u Ližnjanu i Šišanu. Pamte ga po dobru i vrlo su mu zahvalni za njegovo vjerno služenje. Od njegove smrti već je prošlo četiri godine, a iz župa Ližnjan i Šišan preselio je u Svećenički dom u Pulu 2009. godine.

Svečanoj sjednici Općine Ližnjan nazočio je vlč. Sergije Jelenić, kancelar Biskupije. On je preuzeo plaketu za pokojnog mons. Ivana Graha i u ime Biskupa i Biskupije zahvalio Načelnici Općine Maji Cvek, Predsjedniku Vijeća, vijećnicima i svim župljanima Ližnjana i Šišana što su i na taj način iskazali svoju zahvalnost pokojnom župniku, „ jer oni koji znaju biti zahvalni drugima za primljena dobra, mogu se i dobromu u životu nadati, imaju budućnost“ – zaključio je vlč. Sergije.

 

 

Najave