Srijeda, 24 travnja, 2024
Novosti

Predsjednica Republike Hrvatske u posjetu porečkom i pulskom biskupu

U ponedjeljak, 30. ožujka 2015. godine Predsjednica Republike Hrvatske gospođa  Kolinda Grabar – Kitarović bila je u službenom posjetu Gradu Poreču. U jutarnjim satima imala je više susreta na skupovima koji su se održali u Poreču. Zatim se u pratnji svojih suradnika uputila prema biskupskom dvoru gdje ju je dočekao mons. Dražen Kutleša, porečki i pulski biskup s generalnim vikarom mons. Vilimom Grpcem i kancelarom vlč. Sergijem Jelenićem. Uz Predsjednicu sa suradnicima pridružili su se i župan Istarske županije Valter Flego, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, gradonačelnik Pule Boris Miletić i bivši župan, a sada europarlamentarac Ivan Jakovčić.

Nakon pozdrava i izricanja dobrodošlice gospodin Biskup je pozvao Predsjednicu i druge goste  za zajednički stol. Zajedničkom molitvom započeo je ručak koji je prošao u vrlo ugodnom ozračju.

Na kraju su Predsjednici izručili svoje darove gospodin župan Valter Flego, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, gradonačelnik Pule Boris Miletić i biskup porečki i pulski mons. Dražen Kutleša.

Predsjednica je tada svoj dar predala domaćinu biskupu mons. Draženu Kutleši i još jednom zahvalila na svemu, te sa suradnicima otputovala prema Zagrebu.

Najave