Na blagdan blaženog Francesca Bonifacia, 11. rujna, u Krasici je održana svečana koncelebrirana sveta misa.

Euharistijsko slavlje predvodio je velečasni Mladen Pranjić, a koncelebrirali su: vlč. Mladen Juvenal Milohanić, vlč. Miroslaw Paraniak i vlč. Branimir Aleksandar Petrović.


O blagdanu Male Gospe, u nedjelju, 8. rujna 2019., u svetištu Majke Božje od Milosti u Puli svečano je proslavljeno stoljeće djelovanja franjevaca u tome svetištu. Misno slavlje predvodio je fra Bojan Rizvan, definitor Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, koji je, kako je rekao, svoje prve svećeničke korake učinio kao upravitelj toga svetišta.

U subotu, 7. rujna 2019., održano je hodočašće Istrana Majci Božjoj Trsatskoj. Već dugi niz godina vjernici Porečke i Pulske biskupije  organizirano hodočaste u to drevno marijansko svetište, „hrvatski Nazaret“, predvođeni svojim biskupima i svećenicima. Hodočašće Istrana na Trsat održava se redovito u subotu uoči svetkovine Male Gospe.

Ulaskom u rujan mjesec ulazimo u novu školsku /akademsku i vjeronaučnu godinu pa je stoga otvoren natječaj Zaklade „Blaženi Miroslav Bulešić“.

Donosimo dopis upravitelja Zaklade preč. Željka Zeca:

"Cijenjeni kolege u pastoralu,

Poznato nam je da smo prošlih godina kroz mjesece rujan i listopad pa do pola studenog imali  otvoren natječaj Zaklade „Blaženi Miroslav Bulešić“ za pomoć učenicima i studentima naše Biskupije. Zbog obrade prispjelih molbi, ove smo godine skratili to vrijeme, pa je natječaj otvoren od 1. rujna do 1. studenog.

Molimo Vas da, prema svojoj uviđavnosti, obavijestite župnu zajednicu o otvorenom natječaju kako bismo molbe dobili na vrijeme i mogli ih obraditi.

Molimo Vas, također, da kao župnici procijenite je li zamolba opravdana te svoje eventualne primjedbe napišete na poleđini obrasca obiteljskog lista molbe za dodjelu stipendije koje ćete zaprimiti od podnositelja molbe do 1. studenog te do 10. studenog molbu analizirati i dostaviti na adresu Zaklade."

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.