Obzirom na posebnost novonastalih okolnosti, uslijed mjera poduzetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, odlučeno je da novi broj Vjerskog informativno-kulturnog lista "Ladonja" neće biti objavljen u tiskanom već samo u digitalnom obliku. 

Aktualnu "Ladonju" za ožujak, kao i sve prethodne brojeve u pdf formatu možete pronaći na linkuhttp://www.biskupija-porecko-pulska.hr/ladonja.html

 

O "Ladonji"

Vjerski informativno-kulturni časopis „Ladonja“ mjesečno je izdanje vjerskog tiska Porečke i Pulske biskupije. Pokrenuo ga je mons. Antun Hek 1972. godine u Zagrebu. Isprva je izlazio, od lipnja do listopada 1972., u obliku listića kao prilog obiteljskoga časopisa Kana, u izdanju Kršćanske sadašnjosti. Samostalno izlazi od 1981. godine kada je izabrano uredničko vijeće na čelu s mons. Hekom, a prvi je broj, na 12 stranica, objavljen za Božić te godine. Ubrzo se proširio na 24 stranice, od čega jednim dijelom u boji. Kasnijih godina, slijedeći razvoj izdavaštva, prešlo se u potpunosti na tisak u boji. U početku se tiskao u Zagrebu u Kršćanskoj sadašnjosti, potom u Pazinu. Osnivač je Biskupski ordinarijat Porečke i Pulske biskupije, a glavni urednik već desetak godina je mons. Vilim Grbac, generalni vikar Porečke i Pulske biskupije. Nakladnik je Izdavačka tvrtka „Josip Turčinović“ d.o.o.

Časopis donosi izvještaje i osvrte o vjerskim, društvenim i kulturnim događajima u Istri i šire, reportaže te više stalnih rubrika duhovne, povijesne i zavičajne tematike koje uređuju i u njima surađuju i svećenici i laici.

Nazvan je po drugovjekovnome stablu - ladonji - koje se može vidjeti pred mnogim crkvama u Istri, kao i na središnjim trgovima manjih i većih ruralnih sredina pod kojim se od davnina okupljalo stanovništvo u svim važnim, javnim prigodama.

  

 

Najave i obavijesti

Nedjelja: 1 Stu 2020
Misa na pulskom Gradskom groblju Monte Giro
Nedjelja: 1 Stu 2020
Svetkovina Svih svetih u Poreču

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.