Petak, 19 travnja, 2024
Miroslav Bulešić

Djelatnici policijske uprave istarske proslavi su danas Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića

Djelatnici policijske uprave istarske proslavi su danas Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića

Svetom misom u Katedrali Uznesenja Marijina u Puli, Policijska uprava istarska obilježila je Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića.

Svetoj misi prisustvovali su predstavnici Policijske uprave istarske, predstavnici vojske i obalne straže te bivši načelnici policijske uprave i ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije BAK Istra, a uveličala ga je Policijska klapa Sv. Mihovil iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

dan kapelanije5

Uvodnim pozdravom okupljenima se obratio policijski kapelan vlč. Ilija Jakovljević, čestitavši svim djelatnicima Policijske uprave istarske Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića. Misno slavlje predvodio je mons. Ivan Milovan, biskup u miru, dok je kroz propovijed vlč. Siniša Vujčić istaknuo bit opraštanja i pozvao okupljene da ne izgube vjeru u ljubav i u Boga.

Na kraju misnog slavlja, u ime načelnika Policijska uprave istarske Bože Kirina, prisutnima se obratio načelnik Sektora policije Mladen Blašković koji je zahvalio policijskom kapelanu na svim toplim riječima, pomoći i podršci koju pruža djelatnicima policijske uprave. ”Naš je policijski poziv častan i human te ga svakodnevno obavljamo visoko profesionalno i odgovorno. Međutim naš posao podrazumijeva svakodnevne intervencije na prometne nesreće, tučnjave, nasilja i druga teška kaznena djela, suočavamo se sa svakakvim ljudima, njihovim tragedijama, teškim  sudbinama, raznim nesrećama i događajima. Te intervencije ostavljaju na nama duboki trag, a ponekad i teški stres. Zato nam je  važno da se imamo kome obratiti s punim povjerenjem, nekome tko nam može uliti nadu i vjeru, pružiti utjehu i izreći toplu riječ. Stoga, Ilija, još jednom zahvaljujemo na duhovnoj skrbi”, rekao je Blašković i čestitao svim djelatnicima Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića, navodi Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU Istarske. (Foto: PU istarska)

dan kapelanije8

Najave