U vrsarskoj crkvi sv. Martina, od ponedjeljka, 4. svibnja, do blagdana Gospe Fatimske, kada smo u Porečkoj i Pulskoj biskupiji posebno svečano obilježili obljetnicu rođenja bl. Miroslava Bulešića, župljani Vrsara i obližnje župe Gradina svake su večeri uz misno slavlje zajedno molili devetnicu bl. Bulešiću, koja je kulminirala misnim slavljem na samu obljetnicu. U srijedu, 13. svibnja, posebno svečano bilo je u Župi sv. Andrije apostola u Gradini, u kojoj od listopada 2015. godine postoje relikvije blaženika te njegova velika slika, umjetnički portret u prirodnoj veličini, na bočnom oltaru.  Tim župama već desetak godina upravlja isti župnik., vlč. mr. Lino Zohil koji se je i pobrinuo da crkva u Gradini dobije tu vrijednu sliku našega blaženika.

Veliku oltarnu palu, rad akademskog umjetnika Harija Vidovića, blagoslovio je, 18. listopada 2015. godine, porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša, kada su ujedno u glavni oltar te crkve postavljene i relikvije bl. Bulešića. Više o tome možete pročitati na poveznici: http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/1312-gradina-pohrana-relikvija-bl-bulesica-u-oltar-zupne-crkve.html

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.