Stota obljetnica rođenja bl. Miroslava Bulešića, u srijedu, 13. svibnja 2020. godine, proslavljena je svečanim misnim slavljem i u Lanišću, mjestu gdje je blaženik u župnoj kući podnio mučeništvo 24. kolovoza 1947.

Vjernici tamošnje župe sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile, na čelu sa svojim župnikom, vlč. Josipom Mašinom kroz devet dana molili su devetnicu bl. Bulešiću.

Na sam dan stote obljetnice rođenja blaženika svečanom misnom slavlju nazočilo je šezdesetak vjernika iz te i susjednih župa. Posebno svečani ton obilježavanju obljetnice podarila je izvedba tradicionalne Laniške mise.

Župnik je u homiliji istaknuo Bulešićevu posebnu povezanost i njegovu pobožnost prema Gospi Fatimskoj, koju je on posebno štovao jer su se Fatimska ukazanja desila tri godine prije njegova rođenja na isti datum, 13. svibnja 1917. godine. (Txt: G. Krizman)

 

Najave i obavijesti

Nedjelja: 26 Ožu 2023
Koncert: Korizmena baština Istre
Nedjelja: 26 Ožu 2023
Korizmena baština Istre
Nedjelja: 26 Ožu 2023
Križni put kaštelirskim poljima
Nedjelja: 26 Ožu 2023
Križni put na više znakovitih lokacija u Vodnjanu
Nedjelja: 26 Ožu 2023
Križni put „Ka Svetom Andriji“

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.