Lanišće: Trodnevnica povodom 75. obljetnice mučeništva bl. M. Bulešića
Srijeda, 24. Kolovoz 2022

Ove se godine navršava 75. obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića.

U Lanišću, mjestu njegova mučeništva, u nedjelju, 21. kolovoza započinje trodnevnica. Prvoga dana misu u laniškoj župnoj crkvi sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile, s početkom u 11:30 sati, predvodi vlč. Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Drugoga dana, u ponedjeljak, 22. kolovoza, nakon klanjanja, mogućnosti za ispovijed i krunice, misu u 18 sati predvodi vlč. Marko Dokoza, župnik na otoku Ugljanu. Trećega dana, u utorak, 23. kolovoza, svečanu svetu misu pjevanu po Laniški, s početkom u 18 sati, predvodi mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

Na samu 75. obljetnicu, u srijedu, 24. kolovoza, svečanu misu u 11 sati predvodi preč. Milan Mužina, pulski dekan i župnik Župe sv. Pavla ap. To će misno slavlje animirati Župni zbor sv. Pavla ap. u Puli.    

75 trodnevnica lan Copy 675 x 947

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.