Najava: Adventske e-duhovne vježbe (od 2. do 25. prosinca 2018.)
Nedjelja, 2. Prosinac 2018

Najava: Adventske e-duhovne vježbe (od 2. do 25. prosinca 2018.)

Franjevci iz pazinskog Franjevačkog samostana Pohođenja Marijina najavljuju novi adventski ciklus e-duhovnih vježbi.

Tema je uzeta iz Pavlove poslanice Kološanima: „Život je vaš skriven s Kristom u Bogu!“ (Kol 3,3).

 Prijave traju do 01.12.2018. u 23:59. Voditelj je fra Josip Vlašić, a duhovne vježbe će trajati, uobičajenim slanjem dnavnih e-mailova, od 2. prosinca do Božića.

Važno!

Uoči ovih e-duhovnih vježbi održat će se i regionalni susret sudionika duhovnih vježbi, u subotu 1. 12. u Zagrebu u dvorani ispod župne crkve Uzvišenja sv. Križa na Sigetu (Trg sv. Križa 1, Novi Zagreb) s početkom u 10 sati i trajat će otprilike do 16 sati. U sklopu susreta bit će duhovni nagovor, sveta misa, razmatranje, klanjanje i razgovor. Za taj susret potrebno se je prijaviti na ovom linku: https://goo.gl/forms/Nb7AeNfMbYVtnyA22

Vrijeme adventa lijepa je prigoda za ući u nutrinu. Dvije su nutrine koje nam se nude: naša osobna i ona Božja. Tu negdje je i treća dubina, dubina našeg bližnjega. Ipak, čini se da nam advent kako ga svijet doživljava želi pričati jednu drugu priču i izazivati nas zaglušujućom bukom i blještavilom vanjštine. Ta vanjština možda nam je privlačnija i nametljivija, ali biti od nje pobijeđen znači veću vjerojatnost promašiti otajstvo Božića kojem nas advent želi voditi.

Upravo zato nudimo vam jedan nutarnji put i pozivamo vas na suputništvo kroz ovaj advent. Pripremili smo sadržaje za vaše osobne duhovne vježbe koje ćemo svakodnevno slati na e-mail svih koji se prijave.

Kako će izgledati adventske duhovne vježbe? Tema im je uzeta iz Pavlove poslanice Kološanima: „Život je vaš skriven s Kristom u Bogu!“ (Kol 3,3). Kroz svakodnevna razmatranja, razmišljat ćemo o temeljima našeg života te moliti da ih spoznamo i da se naš život na njima učvrsti. Na neki način ove duhovne vježbe bit će prigoda za preutemeljiti svoj život s Kristom u Bogu. Poći ćemo tražeći odgovore na ova pitanja:

Tko je i kakav je Bog?

Tko sam ja?

Kako ću živjeti svoje odnose s Bogom i drugima?

Uvodno pismo dobit ćete na Prvu nedjelju došašća tj. 2. prosinca 2018., a prvo razmatranje stići će u vaše e-mail pretince u ponedjeljak 3. prosinca u jutarnjim satima. Ponudit ćemo vam nekoliko koraka u obavljanju dnevnog razmatranja:

O ovim molitvenim koracima bit će više riječi u Uvodnom pismu.

Ako si slobodan i hrabar poći ovim užim, zahtjevnijim i nutarnjim putem, pridruži nam se! Potrebno je da se prijaviš preko online obrasca koji se nalazi dolje niže. Ispuni obrazac i pošalji ga te ćeš nakon toga, ukoliko si sve točno uradio i upisao svoj točan e-mail, na taj e-mail dobiti automatski odgovor u kojem trebaš potvrditi svoju prijavu. Tek nakon te potvrde vaša prijava bit će izvršena! Molimo vas da obratite pažnju na druge spremnike u vašem e-mail sandučiću jer naše poruke često znaju završiti u mapama/spremnicima promocija ili neželjene pošte.

I još nešto važno! Uoči ovih e-duhovnih vježbi imat ćemo i regionalni susret sudionika duhovnih vježbi. Održat će se u subotu 1. 12. u Zagrebu u dvorani ispod župne crkve Uzvišenja sv. Križa na Sigetu (Trg sv. Križa 1, Novi Zagreb) s početkom u 10 sati i trajat će otprilike do 16 sati. U sklopu susreta imat ćemo duhovni nagovor, svetu misu, razmatranje, klanjanje i razgovor. Svakako si ponesite štogod za jelo i piće. One koji žele doći na susret, molimo da se prijave na ovom linku: https://goo.gl/forms/Nb7AeNfMbYVtnyA22

VODITELJ: FRA JOSIP VLAŠIĆ, OFM

Rođen 1978. u Sovićima (BiH). Član Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar od 2003. Za svećenika zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi u samostanu i župi na Širokom Brijegu kao župni vikar, vjeroučitelj i duhovni asistent Franjevačke mladeži. Od 2010. do 2016. u Mostaru: od 2010. do 2013. kao nacionalni i područni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži i provincijski promicatelj zvanja, a od 2013. do 2016. kao župnik. Od 2010. do 2016. duhovni asistent mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru. Od rujna 2016. u Franjevačkom samostanu u Pazinu.

Voli se definirati kao bogotražitelj. Voli psalme. Osobito Ps 27 i onaj dio: "Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!" (r. 8). Jeli Ga našao? Je i nije. Traži. I dopušta Mu da ga nađe. Voli i prirodu i društvo. Osobito voli planine.

I voli Mariju. Ona mu je učiteljica vjere i čuvarica njegovih koraka na Putu.

Prijave traju do 01.12.2018. u 23:59

Nakon ovog datuma, prijave neće biti moguće!

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.