Utorak, 16 travnja, 2024
Glazba

Smotra zborova u Labinu

Na dekanatskom susretu zborova zbor domaćin proslavio 25. obljetnicu

U nedjelju, 10. studenog u župnoj crkvi Gospe Fatimske u Donjem Labinu održan je treći ovogodišnji dekanatski susret zborova Porečke i Pulske biskupije, za Labinski i Vodnjanski dekanat.

Svetu misu na početku susreta predvodio je župnik domaćin, vlč. Blaž Bošnjaković. On se u homiliji, citirajući pritom Katekizam Katoličke Crkve, kratko osvrnuo na važnost liturgijskog pjevanja. Susret je vodio pročelnik Dijecezanskog vijeća za liturgiju u crkvenu glazbu preč. Rudof Koraca, a nazočili su dekan Vodnjanskog dekanata preč. Ivan Princ, labinski dekan preč. Milivoj Koren, te drugi svećenici koji su došli podržati svoje pjevače. Dekani su čak i pjevali sa svojim župnim zborovima, preč. Princ sa pjevačima iz Krnice te preč. Koren sa pjevačima iz Gornjeg Labina.

Nakon zajedničke izvedbe Himne Sv. Cecilije, prvi je, sa pjesmama „Pomolimo se“ i „Ti dižeš me“, nastupio zbor domaćin, Župni zbor Labin Donji „Majke Božje Fatimske“, koji je ovom prigodom obilježio 25 godina postojanja. Na kraju njihovog nastupa, voditeljici, prof. Ljiljani Česnik, koja vodi taj zbor gotovo od samog početka, uručen je simbolični buket ruža kao čestitka. Uslijedili su nastupi župnih zborova iz Kršana, Vodnjana, Svete Nedelje, Raše („Kerubini“), Labina Gornjeg, Raklja, združenog zbora Marčane i Hreljići, Krnice, Filipane, Loborike, Čepića, te naposljetku zbor labinskog Pastoralnog centra Sv. Josipa. Većina zborova nastupila je uz pratnju orgulja ili klavijatura, poneki su šansone popratili gitarama, a neki su se odvažili i na a cappella pjevanje.

Nastupilo je sveukupno 13 zborova, odnosno oko 210 pjevača. Nakon završne pjesme „Budi hvaljeno“ druženje je nastavljeno u prostoru obližnje Osnovne škole Ivo Lola Ribar.

G. Krizman

Najave