Poreč: Svetkovina sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča
Srijeda, 21. Studeni 2018

Poreč: Svetkovina sv. Maura

Svetkovina sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i Grada Poreča proslavit će se 21. studenog svečanim koncelebriranim misnim slavljem u porečkoj katedrali Uznesenja Marijina u 10.30 sati koje će predvoditi mons. dr. Ivica Petanjak OFM Cap, biskup krčki u koncelebraciji s biskupima Riječke metropolije i svećenicima Porečke i Pulske biskupije. Na toj misi pjevanje će predvoditi mješoviti zbor Muzičke akademije u Puli.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedit će svečana procesija ulicama Grada Poreča s relikvijama sv. Maura.

Svečano večernje misno slavlje u 18 sati predvodit će porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša. Pjevanje tijekom te mise predvodit će Župni katedralni zbor. Na završetku misnog slavlja uobičajeno će biti dodijeljena Biskupijska priznanja zaslužnim župnim suradnicima na prijedlog župnika i dekana iz pojedinih dekanata.

Svetkovini prethodi trodnevnica, od 18. do 20. studenog, svake večeri s početkom u 17.30 sati. Trodnecnicu predvode oci franjevci iz pazinskog Franjevačkog samostana Pohođenja Marijina: o. Josip Vlašić, o. Darko Tepert i fra Marinko Klaić.  

 

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.