Kazališna predstava "Faustina"
Ponedjeljak, 17. Travanj 2017

Kazališna predstava "Faustina"

Dom branitelja, Pula, 17. travnja, 20 sati. 

Kazališna predstava "Faustyna - Božje ime je milosrđe"

Scenarist i režiser: fra Ivan Lotar

Produkcija: Kuća Sestara Božjeg Milosrđa, Katolička udruga "Radnici Milosrdnog Isusa"

Predstava "Faustyna - Božje ime je milosrđe" projekt je sestara Božjeg Milosrđa iz Pule i Katoličke udruge "Radnici Milosrdnog Isusa" koja se već dugi niz godina okuplja u Puli te ondje ostvaruje brojne evangelizacijske projekte. U ostvarenju projekta pomogla su i Mala Braća konventualci.

Grupa sastavljena od mlađih i iskusnijih ljudi; bračnih parova, kao i od onih koji razmišljaju o duhovnom zvanju te aktivnih laika pojedinaca, s velikim entuzijazmom postavila je ovu predstavu.

Na sceni se nalazi dvadesetak glumaca koji tumače oko 35 uloga, što, uz vrijeme trajanja predstave, govori o ozbiljnosti ostvarenja.

Sva glazba korišetna u predstavi je autorska, a potpisuje ju Dragutin Radmanić, te biva izvođena u živo. Koriste se unaprijed snimljeni audio zapisi te videomaterijali i projekcije načinjeni upravo za potrebe predstave.

Predstava govori o životu i djelu djevojčice, zatim djevojke Helene, a potom i redovnice Faustine Kowalske, jedne od najznačajnijih ličnosti dvadesetog stoljeća čiji život svijetli kao primjer do danas. Najvažnija poruka koju predstava donosi usredotočena je na objavu slike koja prikazuje Milosrdnog Isusa, nastanak Dnevnika sestre Faustine kroz privatne objave koje je imala te stalnu borbu svakoga čovjeka u otrkivanju ljepote Božjega milosrđa!

Teme koje se, osim navedenih, u predstavi obrađuju su: situacija u Poljskoj između dva svjetska rata, vrijednost obitelji, samostanski život onoga vremena, odnos Boga i čovjeka, lik svećenika početkom dvadesetog stoljeća, no u središtu je svakako želja za otkrivanjem ljepote Božjeg milosrđa i njegove uloge u životu svakoga od nas.

Autor