IMG 5678Govor umirovljenog porečkog i pulskog biskupa Ivana Milovana na objavi imenovanja mons. Ivana Štironje novim biskupom Porečke i Pulske biskupije u utorak 31. siječnja 2023. u Biskupskom ordinarijatu u Poreču.

Poštovani nadbiskupe Dražene i svi okupljeni!

Kao biskup emeritus rado se pridružujem srdačnim čestitkama na imenovanju biskupom porečkim i pulskim mons. Ivana Štironje kao i na izrazima iskrene dobrodošlice u našu Biskupiju, Poreč. Zahvalni smo papi Franji što nam je u njegovoj osobi podario pastira koji će predvoditi našu Crkvu u njezinu poslanju u ovom izazovnom vremenu.

Vjerujem da će novi biskup u našem svećenstvu, redovništvu i vjernicima laicima naći dobre suradnike. Njegovo dosadašnje bogato životno iskustvo u župnom pastoralu i misijskom poslanju uvjerava nas da smo u njemu dobili dobroga pastira Crkve i predvodnika u ostvarivanju našeg zajedničkog poslanja – promicanju nove evangelizacije u ovom novom vremenu.

Rado i zaufano preporučujemo biskupa Ivana i njegovo pastirsko poslanje zagovoru naših davnih i suvremenih mučenika sv. Mavra i bl. Miroslava Bulešića. Neka Bog poživi novoga biskupa!

Ivan Milovan
porečki i pulski biskup u miru

Najave i obavijesti

Nedjelja: 26 Ožu 2023
Koncert: Korizmena baština Istre
Nedjelja: 26 Ožu 2023
Korizmena baština Istre
Nedjelja: 26 Ožu 2023
Križni put kaštelirskim poljima
Nedjelja: 26 Ožu 2023
Križni put na više znakovitih lokacija u Vodnjanu
Nedjelja: 26 Ožu 2023
Križni put „Ka Svetom Andriji“

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.