Subota, 20 travnja, 2024
Novosti

Novigrad: Blagoslov djece

Na blagdan sv. Stjepana, prvomučenika, 26. prosinca o.g. porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan predvodio je svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Pelagija u Novigradu, na koju su roditelji doveli i donijeli svoju djecu na tradicionalni godišnji blagoslov prigodom božićnih blagdana. Cijela misa je bila prožeta dječjom radošću i pokojim usklikom što je davalo posebnu ljepotu slavlju.

Biskup Milovan u homiliji je pozvao roditelje da budu otvoreni daru životu, jer svaki novi život je neizmjerna radost za obitelj i cijelu župnu zajednicu. Djeca su najveći blagoslov i dar čovječanstvu. Dijete je i obveza, napor, ali i najveća sreća obitelji. Isus je došao u naš svijet kao dijete i podario svjetlo čovječanstvu koje je raspršilo tamu noći i dalo novi smisao i život svijetu. Svako novo dijete daje novi život obitelji i društvu. Što će biti s našom domovinom i civilizacijom ako ne budemo otvoreni daru života, zapitao se Biskup.

Biskup je pozvao roditelje da djecu odgajaju u evanđeoskom duhu, da rastu ne samo fizički i umno nego i duhovnu – iznutra kako bi bili jednog dana sposobni preuzeti obveze i dužnosti.

Na kraju misnog slavlja djeca su došla ispred oltara, napose je bilo zanimljivo vidjeti mlade obitelji kako donose djecu u naručju, na blagoslov te im je Biskup svakom osobno uručio prigodni poklon i na taj način zaželio sretne božićne i novogodišnje blagdane.

Najave