FotoKoncert „Veselje ti navješćujem“ - Pazincima na dar

U pazinskoj župnoj crkvi sv. Nikole biskupa, u nedjelju, 29. prosinca 2013. održan je božićni koncert pazinskog Mješovitog zbora Roženice. Po završetku večernjeg misnog slavlja, koje je predvodio župnik domaćin i pazinski dekan preč. Mladen Matika, zbor je, pod ravnanjem dirigentice i zborovođe prof. Ines Kovačić Drndić, započeo koncert pjesmom simbolom hrvatskih božićnih pjesama „Radujte se narodi“. Uslijedile su druge poznate božićne pjesme: „U se vrijeme godišta“, „Kirie eleison“, „Veselje ti navješćujem“ i „Djetešce nam se rodilo“, a prvi blok pjesama završen je božićnim napjevom gradišćanskih Hrvata. Susretom je moderirala zborovođa, prof Kovačić Drndić.

Uslijedio je nastup gostiju, Klape Bukaleta; oni su izveli „Veseli se Majko Božja“ i stari tradicijski napjev „Kad se Isus ditić u Betlem porodi“. Zbor je svoj nastup nastavio pjesmom „Čestiti svitu“ u kojoj su solo dionice izveli sopran Marija Brumnić i tenor Miljenko Ladavac. Nakon toga je izvedena pjesma u čast dugogodišnjeg voditelja zbora, poznatog kompozitora Nella Milottija „Tu scendi dalle stelle“. Uslijedila je multilingvistična izvedba pjesme „White Christmans“, te „Tiha noć“ u kojoj je solo dionicu na talijanskom izvela mlada Tina Galant. U nastavku se okupljenoj publici obratio predsjednik zbora Milan Galant koji je ukratko iznio pregled aktivnosti i gostovanja zbora u protekloj godini te naglasio kao su ovim koncertom željeli svojim sugrađanima podariti ozračje vedrine. Na kraju je izvedena pjesma „Bijeli Božić“, a susret je zaključen zajedničkim pjevanjem pjesme „Narodi nam se“.

Mješoviti pjevački zbor “Roženice”, osnovan je 1979. na poticaj tadašnjeg Narodnog sveučilišta Pazin i grupe građana, zaljubljenika u zborsku pjesmu. Nezaobilazan je sudionik svih važnijih događaja u Pazinu i širom Istre. Repertoar zbora je raznolik - od djela iz istarske glazbene baštine, do djela hrvatskih i stranih, svjetski poznatih skladatelja. Od samog osnutka do kraja 2002. godine Zbor djeluje pod umjetničkim vodstvom maestra Nella Milottija, glazbenog pedagoga, istarskog kompozitora, autora velikog broja zborskih i orkestralnih djela. Pod njegovim ravnanjem Zbor je održao preko 300 javnih nastupa diljem Hrvatske (Cres, Poreč, Pula, Rovinj, Rijeka, Zadar, Split, Osijek, Vrbovec, Zagreb, itd.) kao i u inozemstvu (Italija, Njemačka, Austrija). Maestro Nello Milotti je 2002. ravnanje zborom prepustio prof. Ines Kovačić Drndić.

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.