beatifikacija20

Hvala Svevišnjemu za 2013. godinu...

2013. nam je donijela neprocjenjivo mnogo izvanjskog, slavljeničkog, ali donijela nam je i veliko duhovno obogaćenje. Beatifikacija nam je donijela napokon i biljeg na Istinu o liku i djelu don Mira, ali i istinu o ljudima, o svima koji su bili dionici tih zbivanja, na bilo koji način. Beatifikacija je stavila pred nas još jedan svijetli primjer, po uzoru na kojeg smo pozvani živjeti svoju vjeru ovdje i sada, koliko god to teško ili lako bilo.

2013. donijela nam je novu perspektivu, trag za budućnost, a na nama je da, poučeni prošlošću, zakoračimo u budućnost, nastojeći svojim htijenjem i svojim naporima suobličiti svoje djelovanje Božjemu planu za nas i za ovu našu mjesnu Crkvu.

Tebe Boga hvalimo,
Vjerno ispovijedamo,
Vječnog Oca slavimo,
Složnim glasom pjevamo:
Na nebesih anđeli,
Štuju te s arkanđeli.

FotoO blagdanu zaštitnika Pićanske biskupije načelnik Općine i župnik potpisali „Čin posvete Pićanskog općinskog dobra Svetim Niceforima“.

 U ponedjeljak, 30. prosinca 2013., u Pićnu je proslavljen spomendan svetih Nicefora; naime, za prostor Pićanske biskupije vezuju se dva Nicefora. Jedan je pićanski biskup, prema nekim podacima od 524., koji se u prošlosti slavio 28.V., a drugi je mučenik iz 3. stoljeća, koji se slavio 30.XII. Oba se u Pićnu slave zajednički 30.XII., a relikvije se čuvaju u oltaru svetih Nicefora.

FotoKoncert „Veselje ti navješćujem“ - Pazincima na dar

U pazinskoj župnoj crkvi sv. Nikole biskupa, u nedjelju, 29. prosinca 2013. održan je božićni koncert pazinskog Mješovitog zbora Roženice. Po završetku večernjeg misnog slavlja, koje je predvodio župnik domaćin i pazinski dekan preč. Mladen Matika, zbor je, pod ravnanjem dirigentice i zborovođe prof. Ines Kovačić Drndić, započeo koncert pjesmom simbolom hrvatskih božićnih pjesama „Radujte se narodi“. Uslijedile su druge poznate božićne pjesme: „U se vrijeme godišta“, „Kirie eleison“, „Veselje ti navješćujem“ i „Djetešce nam se rodilo“, a prvi blok pjesama završen je božićnim napjevom gradišćanskih Hrvata. Susretom je moderirala zborovođa, prof Kovačić Drndić.