beatifikacija20

Hvala Svevišnjemu za 2013. godinu...

2013. nam je donijela neprocjenjivo mnogo izvanjskog, slavljeničkog, ali donijela nam je i veliko duhovno obogaćenje. Beatifikacija nam je donijela napokon i biljeg na Istinu o liku i djelu don Mira, ali i istinu o ljudima, o svima koji su bili dionici tih zbivanja, na bilo koji način. Beatifikacija je stavila pred nas još jedan svijetli primjer, po uzoru na kojeg smo pozvani živjeti svoju vjeru ovdje i sada, koliko god to teško ili lako bilo.

2013. donijela nam je novu perspektivu, trag za budućnost, a na nama je da, poučeni prošlošću, zakoračimo u budućnost, nastojeći svojim htijenjem i svojim naporima suobličiti svoje djelovanje Božjemu planu za nas i za ovu našu mjesnu Crkvu.

Tebe Boga hvalimo,
Vjerno ispovijedamo,
Vječnog Oca slavimo,
Složnim glasom pjevamo:
Na nebesih anđeli,
Štuju te s arkanđeli.

FotoO blagdanu zaštitnika Pićanske biskupije načelnik Općine i župnik potpisali „Čin posvete Pićanskog općinskog dobra Svetim Niceforima“.

 U ponedjeljak, 30. prosinca 2013., u Pićnu je proslavljen spomendan svetih Nicefora; naime, za prostor Pićanske biskupije vezuju se dva Nicefora. Jedan je pićanski biskup, prema nekim podacima od 524., koji se u prošlosti slavio 28.V., a drugi je mučenik iz 3. stoljeća, koji se slavio 30.XII. Oba se u Pićnu slave zajednički 30.XII., a relikvije se čuvaju u oltaru svetih Nicefora.

FotoKoncert „Veselje ti navješćujem“ - Pazincima na dar

U pazinskoj župnoj crkvi sv. Nikole biskupa, u nedjelju, 29. prosinca 2013. održan je božićni koncert pazinskog Mješovitog zbora Roženice. Po završetku večernjeg misnog slavlja, koje je predvodio župnik domaćin i pazinski dekan preč. Mladen Matika, zbor je, pod ravnanjem dirigentice i zborovođe prof. Ines Kovačić Drndić, započeo koncert pjesmom simbolom hrvatskih božićnih pjesama „Radujte se narodi“. Uslijedile su druge poznate božićne pjesme: „U se vrijeme godišta“, „Kirie eleison“, „Veselje ti navješćujem“ i „Djetešce nam se rodilo“, a prvi blok pjesama završen je božićnim napjevom gradišćanskih Hrvata. Susretom je moderirala zborovođa, prof Kovačić Drndić.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.