Petak, 19 travnja, 2024
Novosti

Poziv na “Iskrice” 2017.

Poziv na XXI. dječji festival duhovne glazbe ISKRICE

Prijave: do 20. travnja. 

Ovim putem obavještavamo da će se u subotu, 6.svibnja 2017. godine s početkom u 17 sati održati 21. Dječji Festival duhovne glazbe „ISKRICE“, čime ćemo se približiti na oko 10.000 djece sudionika koliko je kod nas sudjelovalo na festivalu.

Svake je godine tema festivala u dosluhu sa zbivanjem u svijetu. Ove godine Ujedinjeni narodi kao svjetsku temu predlažu „Turizam za održivi razvoj“. Već svijetom putuje preko vlastitih granica 1,1 milijarda ljudi. To stvara i probleme: trošenja energije, nestaju običaji, kulture, jezici, nastaje fenomen „spaljene zemlje“, kako kažu analitičari, pa se želi turizam držati na mjeri da ne škodi, ne samo po obimu, nego i po poštivanju svega što je čovjek stvorio.

Zato je geslo našeg festivala „RADOST PUTOVANJA“.

Školski se i župni zborovi natječu s duhovnim skladbama i pjesmama, na vlastite stihove i novu glazbu, ili sa poznatim skladbama koje mogu biti iz crkvenih pjesmarica.

Djeca se natječu i literarnim radovima. Mogu opisati neki lijepi izlet, ili čak nezgodu na izletu, dojmove, novine. Danas djeca putuju diljem Europe i na druge kontinente. Njihovi su radovi spontani. Vjerujemo da mogu otvoriti srce i posvjedočiti mnogo lijepoga.Turizam ili putovanje nije samo zemljopisno kretanje, nego je cjelokupni čovjekov razvoj, bogaćenje iskustvom, te je konačni cilj i preobraženje i konačno postignuće vječnoga života i vječne sreće. „Putovanje“ je neophodno! Antun Gustav Matoš je rekao: Konac će razvoja čovječanstva biti kada čovječanstvo nakon uskrsnuća sjedne o desnu Božju zajedno s Kristom Gospodinom.“ Evo, naš festival ima divan horizont u kojem mogu svi uživati.

Ovim putem pozivamo sve koji su zainteresirani sudjelovati na Festivalu da nam se obrate na mail: iskrice.hkzmivodnjan@gmail.com. Nakon toga biti će upoznati sa svim detaljima vezanim za Festival!

 Vidimo se u Vodnjanu!

(link, izvor: http://zupavodnjan.com/poziv-xxi-djecji-festival-duhovne-glazbe-iskrice)

Najave